Mustavalkomaanantai #83

Parin viime viikon aikana haastevastauksia selaillessani olen ilokseni huomannut että mukaan on tullut jokunen uusikin osallistuja, lukuisten vanhojen tuttujen lisäksi. Tervetuloa siis joukkoon! :)

Uusien tulokkaiden myötä onkin hyvä - entistenkin osallistujien - kerrata mustavalkohaasteen säännöt.

Eli haastehan julkaistaan joka sunnuntai näin seitsemän aikaan illalla (noin), ellei toisin mainita. Sunnuntai-illan klo 19 ajankohta on aikoinaan äänestetty kaikille sopivimmaksi ajankohdaksi, vaikka haaste onkin nimeltään Mustavalkomaanantai. Haasteen nimi ei myöskään tarkoita sitä, että ainoa osallistumispäivä olisi vain maanantai, vaan haasteeseen vastaamiseen on aikaa koko viikko, aina seuraavan viikon sunnuntai-iltaan saakka, jolloin uusi haaste julkaistaan.

Haasteeseen olisi suotavinta osallistua vain teemanmukaisella, mustavalko- tai seepiakuvalla, ja kenties lyhyellä tekstikuvauksella, jos kuvaaja itse niin haluaa. Sen sijaan useamman kuvan postaus monenlaisilla kuvilla tai pitkillä tarinoilla ei kuulu haasteaiheeseen, ellei niin erikseen mainita.

- Joskushan haasteessa toki ihan toivotaan haastekuvaa sekä värillisenä että mustavalkoisena, tai että kuvan yhteyteen liitetään tarina. Mutta pääsääntöisesti näin ei kuitenkaan ole, ja monet Mustavalkomaanantaita seuraavat lukijat ja muut osallistujat (kuvien suuresta osallistujamäärästä johtuen) mieluiten katsastaisivatkin postauksesta vain sen kuvan joka aiheeksi on annettu, kommentoiden sitä ja jatkaen matkaansa seuraavaan kohteeseen. Mikäli taas postaus sisältää paljon muutakin "sälää" kuin haastekuvan, niin itse haastekuvan etsintä sekä kommentointi saattaa helposti jäädä kokonaan.


Se siis sääntökertauksesta, mutta seuraavan asian vielä nostan esiin: joskus kommentointi on myös vähäistä sellaisten osallistujien kuvien kohdalla, jotka ovat osallistuneet ihan haasteen viimeisinä päivinä - ihan vaan siksi että Mustavalkomaanantain lukijamäärät ovat huipussaan heti alkuviikosta uuden haasteen julkistamisen jälkeen, jolloin myös kommentointi on vilkkaampaa.

Tästä syystä olenkin miettinyt, että pitäisikö teidän mielestänne osallistumisaikaa lyhentää muutamalla päivällä, vai oletteko olleet tyyytyväisiä tähän? Toisaalta pitkä osallistumisaika on hyvä, koska läheskään kaikilla ei ole kuvia valmiina, ja ehkä inspiraatiotakin puuttuu juuri haasteen julkaisupäivänä, joten aihetta on joskus hyvä tuumailla parikin päivää. Mutta toisaalta jos kommentointi on aktiivisempaa heti alkuviikosta, ja se on osallistumisen kannalta kannustavaa ja tärkeää, niin olisiko osallistumisajan parempi olla esim. sunnuntai-illasta keskiviikko-iltaan?

Vastatkaa ja ottakaa kantaa aiheeseen kommenttilaatikossa, niin mietitään sopivinta ratkaisua! :) Muutenkin, jos jotain kysyttävää Mustavalkomaanantain tiimoilta on, niin kommenttilaatikkoon voi aina kirjoitella, tai sähköpostiakin voi laittaa suoraan ylläpitäjälle osoitteeseen irwikissi ät gmail piste com.


Ja - sitten vihdoin itse asiaan eli tällä kertaa Mustavalkomaanantain aiheena

VÄYLÄ.

 

1315769652_img-d41d8cd98f00b204e9800998e