Tammikuu 2011
Vuoan halkaisija ja ranteen ympärysmitta on 18 cm.
Tällä vuoalla tulee mukavankokoinen
ja sievä kakku kahvipöytään sekä ulos silmillä nautittavaksi.
Tavallisesta annoksesta
saa myös kaksi tämänkokoista oikeaa kakkua.
Tarjoilin näitä jääkakkuja jouluna ystävilleni.
Ovat helppotekoisia näin kovien pakkasten aikana
ja onnistuvat aina
oli sitten mitä tahansa aineita perusaineen eli veden lisäksi.
Sähköäkään ei kulu ja raaka-aineet valmistuksessa tulevat halvaksi.
Kaikki oheisaineet ovat onnistumisen kannalta vapaavalintaisia,
ne eivät vaikuta lopputulokseen
muuta kuin erikoisuudellaan ja viehättävyydellään.
Kierrätyskin tulee kunniaan näitä kakkuja tehdessä.
"Uunin lämpötila vain pitää olla korkeeksi matala
ja reilusti pakkasen puolella,
jotta kakku kypsyy hyvin".
Eikä sitä saa laittaa kumoamisen jälkeen lämpöön "jäähtymään".
Kakkua nautitaan katsellen.
Kynttilä asetellaan palamaan sen keskelle.
Kauneimmillaan se on iltahämärissä
ja näyttää joka valossa erilaiselta,
myös kynttilänväri vaikuttaa kakun väriin läpivalaisussa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.