Tammikuu 2011

1293906059_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vuoan halkaisija ja ranteen ympärysmitta on 18 cm.

Tällä vuoalla tulee mukavankokoinen

ja sievä kakku kahvipöytään sekä ulos silmillä nautittavaksi.

  Tavallisesta annoksesta

saa myös kaksi tämänkokoista oikeaa kakkua.

1293906115_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarjoilin näitä jääkakkuja jouluna ystävilleni.

Ovat helppotekoisia näin kovien pakkasten aikana

ja onnistuvat aina

oli sitten mitä tahansa aineita perusaineen eli veden lisäksi.

Sähköäkään ei kulu ja raaka-aineet valmistuksessa tulevat halvaksi.

Kaikki oheisaineet ovat onnistumisen kannalta vapaavalintaisia,

ne eivät vaikuta lopputulokseen

muuta kuin erikoisuudellaan  ja viehättävyydellään.

Kierrätyskin  tulee kunniaan näitä kakkuja tehdessä.

"Uunin lämpötila vain pitää olla korkeeksi matala

ja reilusti pakkasen puolella,

jotta kakku kypsyy hyvin".

Eikä sitä saa laittaa kumoamisen jälkeen lämpöön "jäähtymään".

1293906230_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakkua nautitaan katsellen.

Kynttilä asetellaan palamaan sen keskelle.

Kauneimmillaan se on iltahämärissä

ja näyttää joka valossa erilaiselta,

myös kynttilänväri vaikuttaa kakun väriin läpivalaisussa.

1257355178_img-d41d8cd98f00b204e9800998e